BARN OCH FRITID (BF)

En utbildning där målet är att öppna dörren till ett arbete med människor.

Barn- och fritidsprogrammet (BF) vänder sig till dig som vill arbeta med barn, ungdomar eller vuxna i pedagogiska eller sociala sammanhang: Helt enkelt arbeta med människor.

Kanske har du tänkt dig en framtid inom det pedagogiska området och jobba som t.ex. barnskötare, förskollärare, lärare. Då är BF med inriktning Pedagogiskt Arbete rätt för dig. På programmet läser du om människans utveckling och lärande där ämnen som pedagogik, psykologi och sociologi ingår. Är du intresserad av hälsa och friskvård ska du välja BF med inriktning Fritid och hälsa. Du får i båda inriktningarna lära dig att planera, organisera och leda en mängd olika aktiviteter. Allt för att kunna samverka med andra, utveckla goda ledaregenskaper och ha ett etiskt och respektfullt förhållningssätt i mötet med andra människor.

Efter examen har du de kunskaper som behövs för att arbete med barn, ungdomar eller vuxna inom pedagogiska yrkesområden.

Förskola

Inriktningar

Pedagogiskt arbete

Detta är inriktningen för dig som vill arbeta med barn och ungas utveckling och lärande som barnskötare eller elevassistent alternativt siktar på vidare studier till förskollärare eller lärare.
Du får både praktiska och teoretiska kunskaper om olika pedagogiska verksamheter som förskola, skola och fritidshem samt kunskaper om att planera och genomföra aktiviteter inom dessa verksamheter.

Fritid och hälsa 

Inriktningen Fritid och hälsa handlar om att skapa en rolig, utvecklande och givande fritid för barn och vuxna. Du får även lära dig mer om hälsa, friskvård och ledarskap. Ledarskap är en viktig del i utbildning inom vård och friskvård. Där lär du dig om hur människor fungerar i grupper för att kunna leda en aktivitet, hantera konflikter och få alla deltagare i gruppen att hjälpas åt.

Mer information om programmet hittar du här >> (PDF, 142 KB)

 

1 juni 2015