BARN OCH FRITID (BF)

Programmet för dig som vill jobba med människor.

Lyckan i förskolebarnets ögon när det lyckas knäppa jackan själva eller dansar loss till Babblarna. Glädjen och leenden du möts av när personer med funktionsvariationer utmanar sig själva på idrotten. Det kan du inte läsa i en bok, det måste du uppleva i verkligheten på en arbetsplats. Det får du göra om du väljer Barn och Fritidsprogrammet på Lärlingsutbildningen. 

                                Förskola

Utbildningen passar dig som tycker om att arbeta med människor i alla åldrar. Du lär dig om människans utveckling, hälsa och behov och hur du kan hjälpa barn att utvecklas och må bra genom pedagogiskt arbete. Du får både praktiska och teoretiska kunskaper om olika pedagogiska verksamheter som förskola, skola och fritidshem samt kunskaper om att planera och genomföra aktiviteter inom dessa verksamheter. Du får träna dig på att leda både små och stora grupper i en pedagogisk verksamhet. 

Efter examen kan du läsa vidare på universitet eller så kan du börja jobba som barnskötare, elevassistent, personlig assistentpå förskola, skola eller 

Inriktning:

Pedagogiskt och socialt arbete

Från och med hösten 2021 kommer pedagogisk och social inriktning slås ihop. Eftersom inriktningarna slås samman så revideras ämnet socialt arbete och kurserna socialt arbete 1 och socialt arbete 2 skapas.

Ämnet socialt arbete är tvärvetenskapligt och har sin grund i socialvetenskap, sociologi, pedagogik och statsvetenskap. Det är också yrkesrelaterat och handlar om arbete som inriktas på sociala frågor samt deras konsekvenser och lösningar. 

Inspirationslänkar

Att gå ett yrkesprogram kan förändra livet
Barnskötare » Yrken » Framtid.se
Au pair utomlands – upptäck världen som au pair | AuPairCare (myaupaircare.se)

Uppdaterad: