BARN OCH FRITID (BF)

En utbildning där målet är att öppna dörren till ett arbete med människor.

Barn- och fritidsprogrammet (BF) vänder sig till dig som vill arbeta med barn, ungdomar eller vuxna i pedagogiska eller sociala sammanhang: Helt enkelt arbeta med människor.

Kanske har du tänkt dig en framtid inom det pedagogiska området och jobba som t.ex. barnskötare, förskollärare, lärare. Då är BF med inriktning Pedagogiskt Arbete rätt för dig. På programmet läser du om människans utveckling och lärande där ämnen som pedagogik, psykologi och sociologi ingår. Du får lära dig att planera, organisera och leda en mängd olika aktiviteter. Allt för att kunna samverka med andra, utveckla goda ledaregenskaper och ha ett etiskt och respektfullt förhållningssätt i mötet med andra människor.

Efter examen har du de kunskaper som behövs för att arbete med barn, ungdomar eller vuxna inom pedagogiska yrkesområden.

Förskola

Inriktningar

Pedagogiskt arbete

Detta är inriktningen för dig som vill arbeta med barn och ungas utveckling och lärande som barnskötare eller elevassistent alternativt siktar på vidare studier till förskollärare eller lärare.
Du får både praktiska och teoretiska kunskaper om olika pedagogiska verksamheter som förskola, skola och fritidshem samt kunskaper om att planera och genomföra aktiviteter inom dessa verksamheter.

Poängplan för BF inriktning Pedagogiskt arbete (PDF, 296 KB)

Uppdaterad: