FORDON OCH TRANSPORT (FT)

Du lär dig hur fordon fungerar och hur de underhålls och repareras. Du lär dig att använda verktyg, maskiner, testinstrument och andra hjälpmedel inom fordonsbranschen.

På Fordons- och transportprogrammet blir du utbildad för att kunna jobba som bl.a. personbilsmekaniker, lastbilsmekaniker, maskinmekaniker, skadetekniker eller lackerare.

FordonseleverGrunden i utbildningen på Fordons- och transportprogrammet (FT) är den teknik som får fordon att rulla och den teknik som krävs för att underhålla dem. Under de senaste decennierna har fordon blivit säkrare, bekvämare och mer miljövänliga, mycket tack vare utvecklingen inom elektronik och datorteknik. Den avancerade tekniken ställer stora krav på den som ska arbeta med fordon. Utbildningen är därför inriktad på att du ska få så breda tekniska kunskaper som möjligt.

Som lärling på FT kan du välja inriktningen Personbil.

Inriktning Personbil

Inriktning personbil ger kunskaper inom diagnostik, reparation och service av personbilar och lätta lastbilar. Inriktningen ger möjlighet till jobb som t.ex. personbilsmekaniker eller tekniker.

Poängplan för FT inriktning Personbil (PDF, 289 KB)

Uppdaterad: