Transport

Inriktningen transport leder till ett mycket fritt och omväxlande arbete. Du kan få möjlighet att komma ut på terminaler, byggarbetsplatser, vägbyggen eller även till privatpersoner som behöver transporter. Du ska efter en avslutad utbildning kunna köra fjärrtransporter över hela världen eller lokala transporter på din hemort, du sätter gränserna!

LasbilshyttInne i lastbilshytt

I utbildningen kommer du få möjlighet att nå flera olika körkortsbehörigheter och förarbevis. Du börjar med truckkort och B-kort, för att sedan få möjlighet att utöka med C, CE samt YKB. Du växlar teoretiska lektioner med praktiska lektioner för alla körkorten och förarbevisen. YKB är yrkeskompetensbeviset som krävs för att du ska kunna arbeta som yrkesförare efter avslutad utbildning.

Dagens transportfordon har en avancerad kommunikationsutrustning som du måste kunna behärska likväl som du behöver kunna använda de hjälpmedel som används vid lastning och lossning av gods med tanke på säkerheten, men också för att använda fordonets lastmöjligheter så effektivt som möjligt.

Vi erbjuder dig stora möjligheter att vara ute i branschen, vi vet att utbildningen måste följa branschens utveckling för att du ska vara redo. Kontakten med åkerierna är mycket viktig! En utbildning ute i verkligheten bidrar till utveckling av bland annat servicekänsla, kundbemötande och förståelse för hela logistikkedjan. Kontakterna som skapats har du sedan stor glädje av när du ska söka arbete. Transportbranschen är i stort behov av att anställa personal inom de kommande fem året vilket gör att du har stora möjligheter till arbete efter avslutad utbildning hos oss.

På lärlingsutbildningen söker du transport från åk1 och hela din tid hos oss präglas av att du ska stå på stadiga ben efter avslutad utbildning.

Inspirationslänkar

Att gå ett yrkesprogram kan förändra livet
Välkommen till TYA | Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd
Transportföretagen (transportforetagen.se)
Lastbilschaufför / lastbilsförare » Yrken » Framtid.se

Uppdaterad: