HANDEL OCH ADMINISTRATION (HA)

En utbildning för dig som vill arbeta med försäljning, inköp, reklam, service, ekonomi och mycket annat.

Handels- och administrationsprogrammet (HA) är ett brett program för dig som tycker om service och bemötande och trivs i mötet med människor. HA ger dig en mycket god grund för ett framtida yrke som säljare, inköpare, marknadsförare eller småföretagare. Du kan antingen arbeta med privatpersoner som kunder eller erbjuda andra företag dina varor eller tjänster. Du kommer att få lära dig det mesta om hur ett företag fungerar, hur en affärsidé kommer till och kan se ut, hur ekonomi och administration fungerar, hur olika typer av marknadsföring fungerar, hur kunder bemöts och hur säljarkåren uppträder samt hur man praktiskt arrangerar t.ex. en butiksskyltning och mycket mer.Handelselev

Handels- och administrationsprogrammet lär dig också att kunna skapa en säljande hemsida, sköta ekonomin och pappersarbetet i ett företag.

Detta är ett brett program som ger dig möjlighet till arbete direkt efter skolan. Exempel på yrkesutgångar är butikssäljare, kundservice och reception.

Inriktning Handel och service 

Väljer du inriktningen Handel och service får du fördjupade kunskaper inom handel och försäljning. Du får lära dig att arbeta kundorienterat och målinriktat och att lyssna till kundens behov. Du får också fördjuparo dina kunskaper i marknadsföring av varor och tjänster och lära dig utforma informations- och reklammaterial. Det ingår också att planera säljkampanjer och göra marknadsundersökningar.

Poängplan för HA inriktning Handel och service (PDF, 110 KB)

Uppdaterad: