Skolverket på besök

Lärlingseleverna fick i fredags besök av Gerd James från Skolverket. Då Gerd även var programrektor för lärlingsutbildningen under uppstarten av vår verksamhet tyckte vi alla, både elever och personal, att det var extra kul med hennes besök. Tack Gerd! Läs hennes egna ord om besöket.

Fredag den 26 augusti fick jag möjlighet att träffa eleverna på den Gymnasiala Lärlingsutbildningen i Uppsala- en utbildning jag fick uppdraget att nystarta 2014.

Det var med stor glädje jag såg ut över den växande elevgruppen och med stolthet konstaterade att detta andra läsår startar nästan dubbelt så många som för ett år sedan.

Det var också fantastiskt roligt att möta de elever som nu börjar åk 2 – våra allra första elever som får så mycket beröm från de arbetsplatser de är på att flera arbetsgivare nu funderar på att anställa dem under gymnasietiden.

Många branscher är i stort behov av yrkeskunnig personal och företag/arbetsplatser är mer än villiga att ta emot lärlingar - de får då vara med och forma sina framtida medarbetare.

Min personliga vision är att Uppsala kommuns ”Lärlingscentrum” de närmaste åren skall växa till en minst lika stor verksamhet som man har i t ex Uddevala (ca 300 elever).

Då jag nu har ett uppdrag för Skolverket att utveckla utbildningen regionalt så känns det tryggt att ha duktiga kollegor som driver utbildningen vidare lokalt.

Jag ser fram emot en spännande höst – detta speciella år som av Regeringen utsetts till Yrkesutbildningens år. 

Gerd James
Regional Lärlingsutbildningsutvecklare, Skolverket

31 augusti 2016