Varför ska just du välja Lärlingsutbildningen?

Den frågan ställde vi till en av våra elever, Melina som går HT med inriktning Hotell och konferens. Läs hennes svar nedan.

Lärlingsutbildningen är en perfekt utbildning för dig som vill lära dig mycket snabbare än alla andra, du får gå på en arbetsplats 3 dagar i veckan. Under din praktiktid så kommer du att få lära dig otroligt mycket och mycket snabbt.
På lärlingsutbildningen så är det inte så att du går på praktik 3 dagar i veckan och sedan är ledig. Utan du har teori 2 dagar i veckan. Under de dagarna så pluggar du t.ex. svenska, engelska, matte och idrott. På din praktikplats så kommer du få göra dina andra yrkeskurser. Du kommer ha en yrkeslärare som du kommer sitta med och göra vissa teoretiska saker med men endast 90 min per vecka. För att din yrkeslärare ska kunna bedöma dig tillsammas med din handledare så kommer din yrkeslärare gå efter dig någon gång per termin på din praktikplats och se hur du löser uppgifter och hur du utför de.

Melina på sin praktikplats

Under din praktik så kommer du lära dig otroligt mycket inom det yrket som du valt, dessutom så kommer du lära dig mer avancerade saker än de som sitter i skolbänken alla dagar i veckan och pluggar och ska utbilda sig till samma sak som dig.
Har du sommarjobbat med något innan så kanske du vill välja samma yrke på gymnasiet för att fortsätta utveckla dig inom det yrket. Du lär dig alltid något nytt.
När du gått klart dina 3 år som lärling så är det nästan 100% chans att du får jobb på det stället som du har haft din praktik på, vilket gör det till en otroligt bra möjlighet att komma in i jobbvärlden och sedan få ett bra cv och kunna jobba vidare. Om du har en dröm att komma till utlandet och jobba tex så kan det vara en stor fördel att du har varit lärling och lärt dig otroligt mycket.
Jag valde lärlingsutbildningen för att jag är väldigt praktisk av mig, jag klarar inte av att sitta i en skolbänk 5 dagar i veckan och bara trycka in en massa text och information. Jag tyckte även att det var en otroligt bra möjlighet till att få kontakter och möjlighet till extrajobb/sommarjobb om man gör bra ifrån sig.
Under den här tiden som jag gått på lärlingsutbildningen så har jag haft det riktigt roligt. Jag har fått träffa otroligt mycket roliga människor ute på min praktikplats, jag har fått lärt mig otroligt mycket och dessutom har jag nu fått sommarjobb och möjligheten till att vara kvar på min praktikplats några terminer till.

Melina, lärling på HT-programmet, inriktning Hotell och konferens.

22 april 2016